Skip to content

Werkvoorbereider

Bergeijk, Noord-Brabant, NederlandBedrijfsbureau

Functieomschrijving

Jouw rol:

Heb jij ons nieuwe pand al gezien? Ons pand straalt uit wie wij zijn! Een modern metaalbedrijf waar investeren in automatisering, technologie en in onze medewerkers vanzelfsprekend is. Wij lopen graag voorop in een snel veranderende wereld!


Onze fabriek is schoon en licht. Onze kantoren open en modern. Onze machines het nieuwste van het nieuwste. En nog steeds kijken we iedere dag waar we verder kunnen verbeteren. Wij willen ons team versterken met een Werkvoorbereider die ons hierbij kan helpen.


Naast je taken als Werkvoorbereider willen we jouw ervaring graag inzetten om onze processen nog verder te professionaliseren. Denk onder andere aan het inrichten van repeterende artikelen in ons ERP systeem.


Jouw voornaamste taken en verantwoordelijkheden:

 • Je pakt een actieve rol in het verder professionaliseren van onze processen.
 • Je ondersteunt de afdeling verkoop bij het maken van calculaties en het beheren van stuklijsten.
 • Je staat steeds in contact met de klant over voortgang, wijzigingen, specificaties en planning van orders.
 • Je verwerkt verkooporders tot productieorders; samenstellingen knip je op tot alle te produceren onderdelen en halffabricaten, ook wel artikelen genaamd. Hiervoor maak je werkinstructies in ons ERP systeem MKG. Het maken van kantbank en laser programma's gebeurt veelal geautomatiseerd, maar in sommige gevallen zul je hierin samenwerken met engineering.
 • Je verwerkt alle informatie in het ERP. Je maakt artikelen aan met alle bijbehorende documenten, tekeningen en programma’s.
 • Uiteindelijk zijn de productie- en inkooporders klaar. Deze bespreek je met de inkoper en de productieplanner.

Over ons bedrijf:
Bij Bax Metaal draait alles om vooruitgang. Niet omdat we nooit tevreden zijn, of dat we goed nooit goed genoeg vinden. We geloven simpelweg niet in stilstaan en afwachten. Wij zoeken continu naar oplossingen die ervoor zorgen dat wat nu heel goed is, de volgende keer net wat beter is. Beter omdat dat de uitdagingen met zich meebrengt waar wij van houden. Beter omdat dat ons scherp en alert houdt. Maar vooral beter omdat het ruimte biedt voor ontwikkeling en innovatie. Ruimte om te leren, te experimenteren en te groeien. En dat is dan weer beter voor onze klanten.


Onze mensen zijn leergierige, gepassioneerde vakidioten. Meedenkend en een tikkeltje eigenwijs. Altijd in beweging om onze klanten trots te maken. Trots door keer op keer te bewijzen dat geen uitdaging ons te veel is. Trots omdat we hen steeds weten te verrassen met nieuwe kennis en oplossingen. Trots omdat we altijd doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.


Trotse klanten en blije collega’s, dat is waar we het voor doen. En dat is precies waarom wij zeggen: “goed kan altijd beter.”


Kijk voor meer informatie op www.baxmetaal.nl


Bax Metaal biedt:

 • Een uitdagende baan met veel ruimte voor eigen initiatief. Wij stellen een positief-kritische blik zeer op prijs om samen steeds te verbeteren;
 • Een grote diversiteit aan projecten en aansprekende klanten;
 • Een warme werkomgeving in een klein en hecht team;
 • Werken in een moderne en nieuwe fabriek. Zowel onze kantoren als onze fabriek hebben veel daglicht. De open indeling zorgt voor een fijne werkomgeving;
 • Goede arbeidsvoorwaarden en een mooi secundair pakket, waaronder mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen door middel van opleidingen.


Vereisten

Jouw profiel:

 • Je bent te omschrijven als servicegericht, accuraat en analytisch sterk; 
 • Onze manier van werken betekent veel communiceren met elkaar en met de klant. Je bent een teamspeler die ervoor zorgt dat alle betrokkenen steeds op de hoogte zijn. Wij zweren bij samenwerking en duidelijke communicatie;
 • Je hebt ruime ervaring in een productieomgeving, bij voorkeur bij een bedrijf of toeleverancier binnen de semiconductor, infra, food of machinebouw;
 • Je hebt ervaring met het inrichten van processen rondom standaardartikelen en het hiervoor doorvoeren van wijzigingen in de ERP omgeving;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Oh… En gezelligheid vinden wij ook heel belangrijk;

of